Windows 9x og Me - Artikler

Windows Me

Publiceret 16-11-2000

Installation og den første uge med Windows Me:

Mine første erfaringer med ME er lidt blandede. Selve opgradering fra Windows 98 gik fuldstændig smertefri.
Men forventningerne til at Windows ME både startede og kørte hurtigere end 98'eren blev ikke indfriet i første omgang, selvom ME opgraderingen virker bedre end f.eks. 98 opgraderingen til 95 med hensyn til at rydde op i selve Windows mappen.
Men det kan jo skyldes bl.a. at mit Norton Antivirus 5 ikke ligefrem er optimeret til ME. Ligesom der lå en del "skrammel" på harddiskene. Så der trængte til at blive ryddet ud i det hele.
Jeg har fra anden side hørt at selv ustabile Win98'ere er blevet opgraderet med succes.

Windows ME fylder også noget mere end 98'eren, så de 2GB jeg havde afsat til min C: partition var også lidt trang med mange andre programmer på C:.

Derfor ompartitionerede jeg mine drev og installerede ME ren. Det kan godt lade sig gøre, da ME opgraderingen faktisk er den samme som den fulde version. Det kræver blot at Windows 98 CD'en sættes i når installationsprogrammet beder om det for at bekræfte at man har rettighed til at bruge opgraderingsversionen.
Også denne gang gik installationen upåklageligt, og den eneste driver der blev bedt om fra en producentdisk, var til mit grafikkort.

Da jeg har gode erfaringer med InoculateIT Antivirus på andre PC'er, valgte jeg at installere det i stedet for den gamle Norton.

Efter ren installation kørte det godt. Men jeg (eller rettere min søn) har da haft et enkelt nedbrud, det var endda et af de grove, hvor ME ikke engang kunne starte i sikker tilstand.
Heldigvis havde jeg nået at lave et image af C: drevet så det var hurtigt klaret.
Alternativt skulle jeg have brugt min startdiskette og gendannet en systemfil , eller kørt Systemgendannelse fra DOS. Windows ME kan ikke genstartes i DOS så det er vigtigt at have en startdiskette.

Windows ME's brugerflade er pæn og der er mange funktioner der er køre i HTML format. Det skal dog nævnes at de kan være lidt langsomme til at komme frem når der køre andre programmer. Hjælp og support er også blevet lidt anderledes, og her er integrationen med Internettet stor. F.eks. da jeg ville installere Bootmagic kom der en meddelelse om at programmet ikke kunne køre rigtig på Windows ME, da jeg klikkede på "Mere information" dukkede der en side op med et link til Powerquest der har lavet programmet. Ret smart synes jeg.

Nu køre det faktisk upåklageligt, men selvfølgelig er der lige et par småting der skal rettes lidt til.

Jeg er generelt blevet meget tilfreds med Windows ME.

smiley

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!