Huskeliste til kommende hjemmesideejere og e-købmænd

Der kan være mange grunde til, at du ønsker at udvikle og starte en hjemmeside eller webshop. Måske drømmer du om at skrive en hyggelig rejseblog? Eller måske mangler firmaet en hjemmeside eller webshop til salg af produkter?

Uanset hvad kan det være smart at springe ud som hjemmesideejer eller e-købmand, fordi man kommer ud til et kæmpe segment af forbrugere, når man udvikler en hjemmeside eller webshop. Med den rigtige markedsføring og udvikling af din side kan du derfor opnå succes online og se din virksomhed blomstre og vokse sig større.

Uanset hvilken slags hjemmeside, du drømmer om at eje og drive, er der nogle ting, du skal vide fra begyndelsen af projektet. Er du f.eks. sat godt ind i de forskellige hostingløsninger og det tekniske setup, vil det være langt nemmere at udvikle din hjemmeside. Derfor giver vi dig her en lille huskeliste i form af de ting, du skal være ekstra opmærksom på og sætte sig godt ind i, før du kaster dig ud i projektet.

Domænenavn

Når du går i gang med hjemmeside, skal du, som noget af det første, købe et domæne. Dit domænenavn er det navn, din hjemmeside eller webshop har på nettet. Når du køber dit domæne skal du ligeledes vælge om du ønsker en side med .dk, .com, .net eller noget helt fjerde.

Når kunder prøver at finde din hjemmeside online eller nye forbrugere leder efter en virksomhed som din, vil de med stor sandsynlighed bruge en søgemaskine. Derfor er det super vigtigt, at du vælger et domænenavn, som er forholdsvis nemt at skrive og læse. Du kan også opkøbe flere domæner, så du kan værne dig mod eventuelle stavefejl.

CMS

Din hjemmeside skal bygges op på et CMS, og det er også her, du skriver, opdaterer og udvikler din hjemmeside. Derfor er det enormt vigtigt, at du vælger en CMS-løsning, som passer til din hjemmesides eller webshops behov, og som du kan lide at arbejde i. Der findes et hav af forskellige systemer, men blandt nogle af de mest kendte er Wordpress, Drupal og Joomla.

Flere webbureauer begynder desuden at udvikle deres egne CMS’ere, hvorfor det kan være en god idé at forhøre sig hos en webekspert, inden man sætter sig fast på sin CMS-løsning.

Hostingløsning

Når du har købt dit domænenavn og valgt dit CMS, skal du naturligvis også tage stilling til, hvor din hjemmeside skal placeres. Dit valg af hostingløsning er et udtryk for netop det, da din hosting siger noget om, hvilken server din hjemmeside ligger på. Du kan vælge mellem shared hosting og dedikeret hosting, hvor du med shared (oftest kaldet et webhotel) skal dele en server med andre hjemmesider, mens du med dedikeret får din egen, personlige server. Denne løsning er ofte meget billigere – se fx her. Du kommer altså enten til at dele ressourcer med andre hjemmeside eller have dem for dig selv, og derfor afhænger dit valg af hosting i høj grad af, hvor teknisk krævende din hjemmeside er.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!