Guides

Indstillinger for netværk via modem (DUN) - Windows 9x og Me

Publiceret 24-10-2001

Her er en oversigt over hvilke indstillinger der påvirker hastigheden på din opkaldstid og dit modems evne til at udnytte forbindelsen.

Bemærk at der i nogle tilfælde gælder specielle indstillinger afhængig af hvilken internetudbyder (ISP) du bruger og om det er analogt modem eller digitalt (ISDN). Nederst på siden finder du links til nogle Internetudbyderes Support sider hvor du bl.a. kan finde de oplysninger du skal bruge i deres vejledninger for Opsætning. Denne vejledning er lavet i Windows Me, og dialogboksene kan være lidt anderledes i Win 95 og 98, men indstillingerne er de samme.

1.
Indstillingerne kan findes fra Start > Indstillinger > Netværk via modem (Dial up network). Højreklik på ikonet for din internetforbindelse, og vælg Egenskaber.

Egenskaber for Modem via Netværk

Der skal normalt ikke være flueben i "Brug områdenummer...".

2.
Klik på Konfigurer... nede ved modem på fanen Generelt. 

Nu er du i Egenskaber for modem.

Her bør du angive en hastighed der er højere end dit modems på fanen Generelt. Klik OK.

Modem egenskaber

 

3.
Gå videre til fanen Forbindelse og klik på Portindstillinger, her skal der være flueben i Brug Fifo.. Indstil både Modtagelses- og TransmissionsBuffer til Maksimum og klik OK.

Avancerede portindstillinger

4.
Tilbage i Egenskaber for Modem går du til Avanceret.

Her skal der som standard være flueben i Benyt flowstyring og prik i Hardware (RTS/CTS). Selvom driveren til dit modem er software betragtes den altid som en del af hardwaren i Windows.

Avancerede indstillinger for forbindelse

I tekstfeltet Yderligere indstillinger kan der indsættes en såkaldt Init-streng, det kan man få mange sjove resultater ud af, men hvis ikke ligefrem din internetudbyder har specifikke Init-strenge der skal benyttes så lad være at bruge tid på det. En god driver til dit modem vil i langt de fleste tilfælde styre forbindelsen bedre, men selvfølgelig kan Init-strengen her fjernes hurtigt igen, hvis ikke det virker efter hensigten.
Klik OK (eller annuller) to gange for at komme tilbage til Egenskaber for modem.

5.
Her går du til fanen Netværk.

Fanen netværk

Her skal der normalt kun være flueben i TCP/IP protokol. Softwarekomprimering kan gøre forbindelsen lidt hurtigere da data komprimeres, til gengæld kan det kun lade sig gøre hvis serveren bruger samme komprimeringsstandard som dit Windows, ellers vil det kun gøre den lidt langsommere da der skal bruges tid på at finde ud af om det er kompatibelt. Check hos din Internetudbyder, ligesådan hvad angår TCP/IP indstillingerne.. Der bør ikke være flueben i NetBEUI og IPX/SPX når Modem via netværk kun bruges til Internet. NetBEUI og IPX/SPX protokoller kan bruges af hackere.

6.
I fanen Sikkerhed skal der kun angives Brugernavn og Adgangskode. Du kan sætte flueben i Tilslut automatisk. Det er nemt men du bliver altså ikke spurgt om noget inden der etableres forbindelse. Flueben i Avancerede sikkerhedsindstillinger som f.eks. "Log på netværket" vil forsinke opkaldet og er normalt ikke nødvendige.

Fanen sikkerhed

Til netrimning indeks

Links til oplysninger om opsætning og fejlfinding:

 

Internet Supporten (Tips og vejledninger).

Cybercity Support

TDC/Opasia kundeservice

get2net support

Tiscali/Worldonline Support

12Move Internet Helpdesk

 

Wintip.dk

Internet trimning

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!