Windows XP - Værktøjer

Introduktion til værktøjerne i Windows XP.

Opdateret: 15-01-2002

Der er flere måder og steder at finde de forskellige værktøjer i Windows XP.

Som i andre Windows versioner er der Systemværktøjer (Programmer - Tilbehør). Her findes de mest almindelige så som Defragmentering og Diskoprydning.

I Programmer - Administration er der også nogle af de mere nyttige, de samme findes ved at højreklikke på Denne Computer og vælge Administrer.
Hvis du vil have flere værktøjer i Computer Administrations konsollerne (eller lave dine egne) kan du bruge MMC (Microsoft Management Console), som du kan læse om hos Bjarne Duelund.

I Hjælp og support -> Vælg en Opgave -> Arbejd med værktøjer, findes også en stribe bl.a Systemkonfiuration (MSCONFIG), Systemgendannelse og Systemoplysninger (MSINFO32). Dem synes jeg du skulle prøve at kigge igennem.

Kommandoprompt (CMD) der indeholder yderligere værktøjer. Du kan finde beskrivelser af kommandoer og switches i Hjælp og Support - jeg syntes det var noget vanskeligt at finde i Home Edition, men det lykkedes ved at søge på a - å, så fik jeg noget frem om systemoplysninger via Kommandoprompt og der var genveje til oversigterne. Bemærk muligheden for Foretrukne i Hjælp og Support.

Scandisk eller rettere Checkdisk som det hedder i XP, startes enten fra Kommandoprompt (skriv CMD i Kør) med kommandoen CHKDSK /F /R eller ved at højreklikke på drevet du vil have undersøgt i Denne Computer og vælge
Egenskaber - Funktioner - Undersøg.
Der vil komme yderligere hjælp til værktøjerne her på wintip.dk. Nu ved du lidt om hvor der er hvad (hvis du ikke allerede vidste det).

Eksisterende beskrivelser af Windows 9x værktøjer der er også er med i Windows XP, og som fungere næsten identisk er:

Regedit

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!